Bjørk Studio

I 2017 kom den første kolleksjonen i hus, og drømmen om å kunne gjøre en forskjell ble plutselig en realitet. Bjørk® er et nytt, norsk merke med fritidsklær som inspirerer til bevegelse, og samtidig har fokus på miljø og bærekraft.

Bjørk®s kolleksjon består av fleksible og lette klær som oppmuntrer til en aktiv og komfortabel livsstil. Det å være sunn og frisk trenger ikke alltid å bety hard og intensiv trening. Noen velger yoga, fotturer, lufte hunden og sykling til jobb for å føle velvære. Aktiviteter som får plass i en hektisk timeplan. Etter en stillesittende dag ved kontorpulten, er det forfriskende å kunne iføre seg klær som inspirerer til bevegelse. "Om du slapper av hjemme, er på tur eller gjør et ærend i butikken vil antrekket få deg til å se ut akkurat som du føler deg – sporty og avslappet."

UNIKE EGENSKAPER
En del av kolleksjonen har en blanding av Tencel® og merinoull. En unik kombinasjon, som både transporterer fukt og regulerer varme, og gir deg en følelse av velvære. Konseptet med lag på lag av lune, silkemyke og tynne plagg som du kan ha under vind- og vanntette klær eller alene, gjør Bjørks kolleksjon til en perfekt del av turgarderoben - sommer som vinter.

Kolleksjonen som kun innholder Tencel® er utviklet for oss som ønsker et bærekraftig alternativ innen treningstøy. Treningstøy som ikke inneholder polyester og mikroplast, men som naturlig hindrer bakterievekst og suger fukt.

KVALITET OG BÆREKRAFT
Bjørk Studio har tro på kvalitet, i stedet for kvantitet og ønsker å gjøre ting rett. Det er viktig å bruke gode, bærekraftige kvaliteter, forsikre seg om at arbeiderne har gode arbeidsvilkår og at produktene er kortreiste. -"Jeg vil lage klær med klassisk snitt, som man blir glad i. Og som du ikke trenger å bytte ut før de er utslitte, i stedet for utdaterte."

BAKGRUNN
Nina Eikerol etablerte Bjørk Studio i 2015. Hun har sin bakgrunn fra Ghost Design (nå Montaag) som designer i 10 år, og har også vært designer og medeier i klesmerket Lilleba & Herremann frem til 2015.

- "Jeg håper Bjørk®s kolleksjon faller i smak, og at du finner noen yndlingsplagg du ikke kan være foruten. Kom gjerne med tilbakemeldinger og innspill."

-lig hilsen

 

Navnet Bjørk


Vi har så lenge jeg kan huske, hatt en bjørkestamme i stua. Enten hos mine besteforeldre, mine foreldre og også i vår egen stue. For meg representerer det noe ekte, vakkert og stabilt.

Det norske navnet har trolig sin opprinnelse i norrønt og betyr det lyse treet. For kelterne sympoliserte bjørk en ny begynnelse og jakten på fremtidsvisjoner.